Stadsdistributiebedrijf CityDepot komt naar Gent

citydepotCityDepot, specialist in slimme stadsdistributie en vandaag actief in Hasselt en Brussel, opent in mei een nieuwe vestiging in Gent. Het jonge bedrijf neemt zijn intrek in een magazijn van 1.600 m² aan de rand van de stad, van waaruit het goederen snel, efficiënt en groen zal leveren aan handelaars in de binnenstad.

Stad Gent zet in haar nieuw mobiliteitsplan resoluut in op een beter toegankelijke en verkeersveilige binnenstad, waar het doorgaand verkeer zoveel mogelijk wordt geweerd. Ze maakt daarbij ook gewag van de komst van een stadsdistributiecentrum. “CityDepot past perfect in dat plaatje”, vertelt ceo Marc Schepers. “Wij nemen in de stadsrand goederen in ontvangst en leveren ze in de binnenstad waar en wanneer de klant dat wenst. Dit gebeurt veilig, gebundeld, duurzaam en op maat, onder andere met elektrische voertuigen. In Gent tellen we meer dan 4.000 potentiële leveradressen.” Deze leveringswijze komt niet enkel de handelaars ten goede, maar ook de lokale besturen en de inwoners. Minder vrachtwagens, minder geluidsoverlast en minder CO2-uitstoot verhogen immers de leefbaarheid van de binnenstad.

Voor de ontwikkeling van die slimme stadsdistributie werkt CityDepot samen met onderhoudsmiddelenproducent Christeyns en logistieke dienstverlener H.Essers. CityDepot neemt een deel van het hypermodern opslagmagazijn van  aan de Afrikalaan (nabij Dampoort) in gebruik. Het magazijn heeft een vlotte verbinding met de aangrenzende snelwegen en is dus makkelijk bereikbaar voor transporteurs. H.Essers opereert onder de vlag van CityDepot als mede-uitbater van het magazijn en levert een e-truck en andere voertuigen aan CityDepot.

De komst van CityDepot belooft nieuwe arbeidsplaatsen in de logistieke sector in en rond Gent. Op korte termijn is het bedrijf alvast op zoek naar een transportmanager.