Standaard Boekhandel blijft onverminderd investeren

aaastandaardDeze week gaat in Antwerpen de 78ste boekenbeurs van start. Ondanks alle digitale ontwikkelingen, blijft het gedrukte boek heel belangrijk in het economische landschap. Met een gericht beleid blijft Standaard Boekhandel, waarvan de hoofdzetel zich in Sint-Niklaas bevindt, daar de vruchten van plukken.

Ook dit jaar is Standaard Boekhandel, waarvoor rechtstreeks en onrechtstreeks 700 mensen werken, het pad van de groei blijven bewandelen. “Dat gebeurde onder meer door de overname van 31 winkels van Club in het Franstalige landsgedeelte”, zegt marketing manager Sophie Jonckheere. “De integratie van Club verloopt volgens plan. Momenteel zijn we volop bezig met de integratie van de inkoopadministratie, de logistiek en de boekhouding. Andere synergieën worden momenteel onderzocht zoals de opname van Franstalige boeken bij Standaard Boekhandel en omgekeerd.”

Standaard Boekhandel zet ook onverminderd de investeringen voort. “De oppervlakte van de winkels in Veurne, Oudenaarde en Deinze is uitgebreid”, geeft Sophie Jonckheere aan. “In september opende een nieuw filiaal in Tielt-Winge en eind november opent een nieuwe Club winkel in Luik. Bovendien lanceerde SB eind juli de tolino shine, een gebruiksvriendelijke e-reader met geïntegreerde Standaard Boekhandel webwinkel. De verkoop van de e-reader loopt goed en de verkoop van e-books volgt naar verwachting. Standaard Boekhandel is ervan overtuigd dat het digitaal lezen een aanvulling is, en geen vervanging van lezen op papier.”

Standaard Boekhandel blijft in ieder geval overtuigd van zijn multichannelstrategie en zal blijven investeren in de verschillende kanalen: fysieke winkel en webwinkel, omdat beide elkaar versterken.