SINT-NIKLAAS – Standaard Boekhandel mag een trofee extra in de prijzenkast plaatsen. Ruim 187.000 consumenten kozen hun favoriet tussen de 25 categoriewinnaars van september. De boekhandel uit Sint-Niklaas kwam daar als favoriet uit en mag zich nu Beste Winkelketen van België 2017-2018 noemen.

De verkiezingen van de beste winkelketen zijn een initiatief van Q&A in samenwerking met Qrf City Retail. In september vond de eerste uitreiking plaats waarbij 25 ketens in diverse categorieën werden bekroond. Standaard Boekhandel won toen in de categorie Leeswaren zowel de trofee van Beste Winkelketen als die van Beste Webshop. Van alle winnaars tezamen heeft het publiek de boekhandel nu tot allerbeste keten van België uitgeroepen.

Nadat Standaard Boekhandel al 11 keer de trofee van Beste Winkelketen op categorieniveau veroverde, wordt het Sint-Niklase bedrijf nu voor het eerst ook de algemene winnaar. “We zijn als retailer ontzettend trots om voor de allereerste keer ook de trofee van de hoofdwinnaar op ons palmares te mogen zetten. Onze klanten bezorgen ons hiermee een enorme erkenning voor alle inspanningen die onze medewerkers leveren”, aldus Geert Schotte, ceo van Standaard Boekhandel.

Bevestigen

Ook de award voor Beste Webshop ging dit jaar voor het eerst naar Standaard Boekhandel. “We willen aan onze klanten bewijzen dat we die titels één voor één waard zijn. We blijven verder investeren in onze basiswaarden: een hoge service en persoonlijk contact en advies. Ons uitgebreide winkelnetwerk in combinatie met onze webwinkel biedt ons de mogelijkheid de klant te bedienen waar en wanneer hij dat wenst”, aldus Geert Schotte.

Lidl, met Belgisch hoofdkantoor in Merelbeke, werd uitgeroepen tot Retailer of the Year.