GENT – Starring Jane heeft het klantenbestand van sector- en stadsgenoot 9000 studios overgenomen. Het hybride creatief webbureau uit Gent bevestigt daarmee de groei die in 2015 werd ingezet.

“Eerdere succesvolle samenwerkingen en het besef dat onze klanten een groeiende behoefte hadden aan een uitgebreider en breder digitaal dienstenpakket, maken van deze overname een logische beslissing”, aldus Yann Tavernier, zaakvoerder 9000 studios. “Wij zijn vooral in ontwerp en ontwikkeling van websites gespecialiseerd, terwijl de complete digitale expertise bij ons ontbrak. Die vinden we nu in overvloed bij Starring Jane.”

Met de uitgebreidere dienstverlening zorgt Starring Jane voor continuïteit en diversiteit voor haar oude en nieuwe klanten. “Behalve websites, webapplicaties en webshops kunnen wij nu het complete digitale traject aanbieden. Dat gaat van strategiebepaling, design en implementatie tot sociale mediamarketing en activatie van webprojecten op lange termijn”, legt David Bintein, zaakvoerder van Starring Jane uit.

Groeiende tendens

De overname is niet toevallig want Starring Jane zit al enkele jaren in een sterke groeifase. Zo integreerde het Gentse bedrijf in 2015 al AGX en werden de online serviceklanten van TiDi Solutions overgenomen. Met 26 vaste medewerkers realiseerde Starring Jane de voorbije maanden een groei van 47 procent.

“Naast de ontwikkeling van campagnes zijn we ook technologisch sterk. Zo beschikken we over de knowhow van platformen als WordPress, Umbraco, nopCommerce, Magento, Drupal en Kentico. En dat is zeker een troef nu e-commerce aan populariteit wint en klantenopvolging primordiaal is voor het succes van een bedrijf”, meent David Bintein.