Starter van de week : AlphaZ ziet brood in outsourcing van gespecialiseerde technici

AlphaZ_2000pxKarolien Mestdagh deed eerder al ervaring op in de sector van de outsourcing van technische profielen en richtte enkele maanden geleden met AlphaZ een kantoor op in Gent dat klanten in Oost- en West-Vlaanderen en de Antwerpse haven bedient  die op zoek zijn naar technische profielen voor uitdagende jobs in de bouw en de industrie, al dan niet op projectbasis. Ook haar collega’s Eva Maes en Barbara Van Grembergen beschikken over de nodige expertise in de sector.

“We proberen ons van de concurrenten te onderscheiden”, zegt ze, “door een heel sterke betrokkenheid, zowel ten aanzien van de klanten als van de medewerker. Omdat we de markt goed kennen en perfect op de hoogte zijn van de noden, kunnen we precies die profielen naar voor schuiven die ze nodig hebben.”

Volgens Karolien Mestdagh blijft de nood aan specifieke technische kennis erg groot. Maar tegelijk spelen ook andere fenomenen: bedrijven moeten steeds soepeler op veranderende omstandigheden kunnen inspelen en kandidaten met een specifieke technische kennis zijn vaker dan vroeger op zoek naar een opeenvolging van verschillende uitdagingen.

“Voor bedrijven zijn we daarom een echte partner”, zegt Karolien, “voor de rekrutering en de outsourcing van technische profielen die voor lange of korte tijd interne teams versterken. Om kandidaten te vinden die hun strepen al verdiend hebben in een technische omgeving, laten we geen enkel rekruteringskanaal onbenut. Tijdens de selectie brengen we ook hun persoonlijkheid en werkattitude in rekening. Op die manier slagen we erin om de profielen die we voorstellen perfect te laten aansluiten bij wat een bedrijf nodig heeft. Voor onze medewerkers zijn we, behalve een loyale werkgever, ook een coach, die hen begeleidt om een job te vinden waarin ze zich kunnen ontplooien en waar ze gewaardeerd worden in alles we ze kennen en kunnen.”

De drie dames doen een beroep op hun jarenlange ervaring in technische rekrutering en human resources. Ze gaan er prat op proactief mee tedenken en te zoeken naar duurzame oplossingen die leiden tot een langetermijnrelatie met de klant en met de medewerkers.