ERPE-MERE – Dromen zijn er om waar te maken, en daar gelooft ook Anoushka Van Pelt in. Na 27 jaar in het bedrijf van haar vader te hebben gewerkt, was het nu of nooit om haar ondernemerskant naar boven te halen.

“Van kindsbeen af wou ik al mijn eigen zaak. Met Anoushka Fashion Boutique is het mij op 52-jarige leeftijd gelukt. Ik kreeg de kans en heb die met beide handen gegrepen”, zegt een meer dan tevreden zaakvoerder. Bij Anoushka Fashion Boutique in Erpe-Mere kunnen zowel jonge als oudere mensen terecht voor modieuze kledij van maatje 34 tot 52. Dat gaat van truien en jassen tot T-shirts en kleedjes.

Het is voornamelijk de sfeer in de nieuwe zaak die klanten moet aantrekken. “Klantenbeleving is voor mij heel belangrijk. De inrichting zorgt voor een instant vakantiegevoel. Dat versterken we nog eens door iedereen met een lach te ontvangen en na het passen een drankje aan te bieden in onze gezellige lounge. Mannen zijn dus ook zeker welkom om hun vrouw tijdens het shoppen te vergezellen.” Samen met haar dochter en een andere medewerker, wordt alles in goede banen geleid.

Groot hart

Tijdens de opening van de nieuwe zaak vroeg Anoushka Van Pelt de genodigden om geen bloemen mee te nemen. Een geldsom werd wel geapprecieerd, en het totale bedrag kreeg een mooie bestemming. “We hebben in totaal 1.750 euro kunnen inzamelen. Een bedrag dat we met plezier aan Welzijnsschakel Ommekeer vzw hebben overhandigd. Dat is een vereniging uit Erpe-Mere hier, bestaande uit mensen met en zonder armoede-ervaring met het gezamenlijke doel om armoede te stoppen”, legt Anoushka Van Pelt uit. Het geld wordt integraal gebruikt voor de organisatie van een Sint-Maartenfeest voor kwetsbare gezinnen. Een 100-tal kinderen zullen zo een aangename dag kunnen beleven.

“Vorig jaar heb ik zelf vrijwilligerswerk gedaan en dat gaf me een heel goed gevoel. Ik ben toen ook tot het besef gekomen dat er toch wat armoede heerst in onze gemeente. Op deze manier wou ik daarvoor graag mijn steentje bijdragen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.