Snacks kunnen ook gezond en makkelijk te bereiden zijn. Dat bewijzen de zussen Josephine en Charlotte Clarys met Arthur’s Mix. “We creëren een gamma gezonde bakkits waarmee je in een handomdraai jouw eigen granola, bananenbrood of volkoren speltmuffins maakt. Daarnaast produceren we ook kant-en-klare granola’s in vier smaken”, zegt het duo. Alle producten worden samengesteld of afgebakken in hun atelier in Aalter.

De passie voor het koken en bakken hebben ze van jongs af aan meegekregen. “We zijn opgegroeid in een familie die veel met gezondheid en beweging bezig was”, vertelt de 29-jarige Charlotte Clarys. “Ons vieruurtje maakten we steeds zelf klaar. Dat ging van zelfgemaakte vanillepudding tot cake en bananenbrood.” Maar de oorsprong van Arthur’s Mix ligt nog ergens anders. “Ik maakte al enkele jaren gezonde ontbijten en vieruurtjes voor mijn broer Arthur op kot. Hij was er zot van en zei altijd dat we daar iets mee moesten doen. In augustus 2015 is hij op 22-jarige leeftijd overleden, en initieel zijn we met dit project van start gegaan als verwerkingsproces.” Na veel lof besloten de zussen om het merk in zijn naam verder uit te bouwen. “Het maakt ons ongelooflijk trots als we mensen met zijn naam zien rondlopen.” Het logo bestaat bovendien uit Arthur’s handschrift.

De kernwaarden van Arthur’s Mix zijn Yummy, Piece of cake en Healhy. “Onze producten moeten even lekker zijn als de meer ongezonde varianten. Het moet snel klaargemaakt zijn, maar het gevoel van huisgemaakt willen we toch behouden. En tot slot bestaan onze bakkits en granola’s uit de meest pure ingrediënten”, verduidelijkt de 26-jarige Josephine Clarys. “We werken met oergranen, die van nature veel voedingsstoffen en vezels bevatten.” Of de dames zelf een favoriet uit hun productengamma hebben? “Dan zou ik voor de Gember granola gaan, nu de zomer in aantocht is. In combinatie met citrusvruchten en wat yoghurt is dit een heel verfrissende combinatie.”

Charlotte Clarys staat in voor de productontwikkeling en creëert alle recepten. Haar man François Depuyt neemt de cijfers en de logistiek op zich, en helpt mee met de productie. “En ik neem de marketing en de verkoop op me”, aldus Josephine Clarys. Alle producten van Arthur’s Mix zijn online te koop, maar liggen ook in verschillende winkels in Oost- en West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Brussel en Antwerpen.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.