0c5e76fc-3eb0-11e6-a2f8-1a15b614c824_originalBegin juli opende in een prachtig pand aan de Gentse Kuiperskaai B-Bar de deuren, een bar die volop focust op  Belgische dranken. B-Bar is het geesteskind van de Gentse serie-ondernemer Benoit Dubrulle, die ook de man is achter het Gentse bier Crabbelaer.

Samen met Jonas De Maere, mentor van vele Belgische sommeliers en bezieler van Belgian Wines, wil hij in B-BAR Gent de beste Belgische dranken verzamelen onder een dak. De Belgische bieren worden geprezen tot ver buiten onze landsgrenzen, maar ook onze wijnen van eigen bodem zijn van een niet te onderschatten kwaliteit.

“Ik ben ervan overtuigd dat we die kwaliteit eigenlijk te weinig naar buiten brengen”, zegt Dubrulle. “Vandaar dat we van B-Bar een ontmoetingsplaats willen maken voor  foodies met een hart voor Belgische wijnen, Gentse bieren, gins … en meer. Op de wijnkaart staan meer dan 40 Belgische kwaliteitswijnen. Mensen kunnen die in B-bar niet alleen ter plaatse degusteren, maar ook kopen. Op zaterdag en zondag serveren we ook brunches en van woensdag tot vrijdag kunnen mensen hier na hun werk genieten van kleine en grote ontdekkingsbordjes die gemakkelijk met vrienden te delen zijn. In veel domeinen zien we dat vroegere trends terugkeren. Ook de trend van het café als echte ontmoetingsplaats, maar dan in een heel modern jasje, is er één waar wij volop in geloven.”