GENT – Mic Mac Minuscule creëert tweedehands geboortelijsten met hetzelfde comfort en gemak als traditionele geboortewinkels. Nog geen jaar na de opstart heeft de Gentse start-up al een sterk franchisenetwerk uitgebouwd.

De oprichting van Mic Mac Minuscule komt voort uit het idee om enerzijds babyspullen een tweede leven geven en anderzijds de kloof tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt te dichten. “Babyspullen worden slechts drie tot zes maanden gebruikt, maar er gaat wel enorm veel geld naartoe. Bovendien worden tweedehandsspullen steeds minder als oubollig ervaren en daar willen we handig op inspelen”, zeggen oprichters Jona Mukabalisa en Gert Linthout.

Ouders die een kindje verwachten kunnen een afspraak maken bij een Mic Mac Madam of Meneer in de buurt. Zij geven advies bij wat een toekomstige ouder wel en niet nodig heeft en creëren een geboortelijst die qua stijl bij het gezin past. “Er zijn heel veel ouders die heel wat babyspullen op zolder hebben staan. Wij kopen die over om de geboortelijsten vorm te geven. Alle artikelen krijgen daarbij een grondige controle.”

Alles komt op een online cadeaulijst. “Zo geven familie en vrienden een duurzaam cadeautje dat je zeker kan gebruiken.”

Franchisenetwerk

Mic Mac Minuscule kan beroep doen op een sterk franchisenetwerk. De start-up schoot begin dit jaar uit de startblokken en telt in Oost-Vlaanderen reeds vier Mic Mac Madammen. In Antwerpen zijn er reeds twee, evenals in Brussel. “Stuk voor stuk zijn ze ondernemende ouders die de babyartikelen lokaal zoeken en klanten uit hun eigen regio bedienen. Ze wisselen kennis en ervaring uit en leggen de nadruk op eerlijk advies en een persoonlijke ervaring”, zegt Jona Mukabalisa.

In Vlaams-Brabant, Limburg of West-Vlaanderen gaat de start-up nog op zoek naar Mic Mac Madammen. “Of Mic Mac Meneren, want die hebben we er ook graag bij.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.