GENT – Op Moederkesdag een nieuwe zaak beginnen die zich toelegt op het leveren van bloemen. Niet zomaar bloemen maar boeketten met een biologisch label. Paulien Verhaest begon er aan in de lente van 2017 en kan na bijna een jaar werking een tussenbalans opmaken van haar zelfstandig ondernemerschap.

Dromen van een zelfstandig bestaan als ondernemer. Het overkwam ook Paulien Verhaest. Het idee kwam bij haar op toen ze in Frankrijk haar oog liet vallen op eindeloze bloemenweiden. Maar ze wist ook dat veel bloemenzaken van bij ons niet altijd even ecologisch te werk gaan. Om maar één voorbeeld te geven: het gebruik van pesticiden, al staat de doorsnee consument daar niet altijd bij stil. Paulien Verhaest vond dat wél een punt en opteerde in haar winkel Blommm uitsluitend voor biologisch geteelte bloemen. Blommm brengt bloemen recht van ‘t veld, op de velo, in je vaas.

Haar groene vingers en haar groene overtuiging trekt ze ook door In haar mobiliteitsplan. Klanten die thuis willen beleverd worden, zullen een bakfietser van Cargo Velo zien aanbellen met de gewenste ruiker. Paulien Verhaest mag zich met haar concept een pionier noemen in het Gentse, al merkt ze zelf ook dat haar mooie idee ook anderen aan het denken heeft gezet. De startster heeft haar zaak geopend in DOK, een oude wijk die een heuse revival kent. Als starter moet je veel geduld hebben, weet Paulien. Maar het product zelf geeft haar de nodige gemoedsrust. Het grootste probleem? Niet zozeer het financiële (Paulien deed beroep op crowdfunding) maar wel de toelevering van het aanbod, want biologische bloemen vinden is niet altijd een sinecure.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.