GENT – Twee mama’s die houden van hun kinderen, van lekker en gezond eten, en vooral van de combinatie van beiden. Meer was er niet nodig om Brutus in het leven te roepen. De Gentse onderneming is sinds 1 september actief voor een wel heel jong publiek. “Met Brutus leveren we iedere vrijdag een goedgevulde en gevarieerde brooddoos op de kleuter- en lagere school”, zeggen oprichters Chantal Van Overstraeten en Marie Coigné.

De brooddoos is een lunchbox vol met krachtvoer. Een boterham met beleg, fruit, groenten, noten en ander lekkers moeten de kinderen een dag vol energie geven. “Als mensen zelf ideetjes hebben van gezonde lekkernijen die in de brooddoos passen, mogen ze het ons zeker laten weten via onze website.” Op die website worden de brooddozen ook besteld, vervolgens door Chantal Van Overstraeten en Marie Coigné klaargemaakt en rond de middag per fiets naar een drie scholen gebracht. “In de namiddag gaan we ze weer oppikken en wassen we ze af. We kiezen bewust niet voor wegwerpmateriaal.”

Daarnaast verzorgt Brutus ook traktaties voor op feestjes en houdt het kookworkshops. “Zowel voor de vriendjes in de klas, als voor een feestje thuis maken wij lekkere versnaperingen.” Met al het lekkers en de leuke presentatie die eraan wordt gegeven, wil Brutus de kinderoogjes weer laten fonkelen.

Brooddoosstress

Ook een belangrijke reden voor de oprichting van Brutus was om de brooddoosstress weg te nemen. Iets dat toch wel heerst bij ouders. “Het maken van zo’n brooddoos neemt namelijk heel wat tijd in. Tijd die ouders liever besteden aan het ontbijten met hun kinderen bijvoorbeeld”, meent Chantal Van Overstraeten.

Momenteel levert Brutus elke vrijdag aan drie scholen, maar op lange termijn hoopt de jonge onderneming nog te groeien. “Brutus aanbieden in elke Gentse school en bij uitbreiding de rest van Vlaanderen. Waarom niet? Het is een belangrijk doel dat we ons stellen”, besluit Marie Coigné.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.