Sinds kort bestaat er een gebruiksvriendelijk vastgoedplatform waarmee je gemakkelijk het huis vindt, dat perfect bij je past. Door parameters zoals sportgelegenheden, openbaar vervoer,… vindt het platform Co-libry de woning die het best aan je wensen voldoet. De Gentse start-up werd in juli 2016 door Wendy Geeraert, Fréderic Geeraert en Ann Praet opgericht. Momenteel is Co-libry actief in Vlaanderen en Brussel. Tegen de zomer van 2017 wordt het vastgoedplatform ook in Wallonië gelanceerd.

Vastgoedplatform Co-libry combineert een vastgoedsite, met data, financiële tools en content. Wendy Geeraert, oprichter van Co-libry, ontwikkelde het platform naar aanleiding van haar eigen zoektocht naar een thuis. “Hoeveel sites ik ook bezocht, ik leek nooit klaar te zijn met het zoeken naar mijn nieuwe woning”, zegt ze. “Je moet steeds tientallen zaken opnieuw controleren bij elk zoekertje. Co-libry doet dat nu automatisch en begeleidt je op een persoonlijke en no-nonsense manier.” Het team van Co-libry bestaat momenteel uit zeven personen.

Co-libry is de vastgoedportaalsite waarmee je snel, eenvoudig en op een persoonlijke manier je woning vindt. Daarnaast reikt Co-libry automatisch informatie en tools aan die noodzakelijk zijn om een gefundeerde beslissing te nemen: leningcalculator, notariskosten, tips en checklists voor tijdens de bezichtiging van je droomwoning en nog veel meer. Co-libry begeleidt niet alleen de koper bij zijn zoektocht, maar staat ook de verkopers en verhuurders gratis bij. De verkoper of verhuurder plaats zijn pand gemakkelijk online en krijg een digitale begeleiding om alles op te volgen en proactief aan de slag te gaan. Om nog meer diensten op het platform aan te bieden, gaat Co-libry de komende maanden op zoek naar bijkomende partners, zoals vastgoedkantoren, aannemers, architecten, verhuisfirma’s, enzovoort.