LANDSKOUTER – Zes jaar geleden kochten Ilke Colebunders en haar man Jan Vandewynckel een woning in Landskouter. Dankzij het grote potentieel wordt die vandaag multifunctioneel ingezet. In het achterste gedeelte is er tijdens de week het interieurbureau Detail gevestigd. In het weekend en in de vakanties staat de locatie ter beschikking van mensen die er hun vakantie willen doorbrengen.  

“In de woning vestigden we ons eerst met het interieurbureau Detail. Maar in de weekends en vakanties bleven veel ruimtes vrij, dus we wilden er toch iets meer mee doen”, zegt Ilke Colebunders. “We zitten hier in een prachtige streek, aan het begin van de Vlaamse Ardennen. De idee om hier gasten te ontvangen en te laten genieten van dit alles, kwam dan ook snel in me op. Vandaar ook de naam logies-in-detail.”

Vandaag doet de locatie dienst als vakantiewoning met een capaciteit van 4 tot 8 personen. Er zijn in totaal twee vierpersoonskamers met een gemeenschappelijke zitruimte, uitgeruste keuken en badkamers. Bovendien is er een gemeenschappelijke tuin en een barrelsauna.

Vooral deze periode is erg in trek. “Tijdens de voorjaarsklassiekers merken we dat heel wat wielertoeristen afzakken naar onze accommodatie.”

Tot in de puntjes

Momenteel biedt logies-in-detail een verblijf aan van minimum twee nachten. Daarbij moet alles tot in de details verzorgd zijn.

“Wanneer we zelf op reis gaan, hebben we dat ook graag. Het is logisch dat we er dus ook voor onze gasten naar streven: opgedekte bedden, badlinnen, eventueel een lekker ontbijt en een ontspannende sauna en relaxruimte. Mensen kunnen hier volledig tot rust komen”, aldus Ilke Colebunders. “Bovendien willen we onze gasten laten meegenieten van zowel interieur als exterieur. Op die manier combineren we onze twee bezigheden en passies.”

 Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.