Starter van de week: Everbike toont Vlaamse Ardennen met de mountainbike

000000000000000000000everbikeSteeds meer mensen combineren hun dagelijkse job met een onderneming die aansluit bij hun passie en die hen mits succes op andere professionele paden kan brengen. Dat geldt ook voor  Samuel De Neve en Joeri Van Holder uit Everbeek, een deelgemeente van Brakel. Met hun recent opgestarte bedrijfje Everbike bieden ze begeleide mountainbikeritten aan in de Vlaamse Ardennen.

“Everbike is gegroeid vanuit onze passie voor mountainbike”, zegt Joeri Van Holder. “Op onze wekelijkse ritten vonden we we vaak nieuwe parcoursmogelijkheden waarvan we achteraf zo tevreden waren, dat we vonden dat we de ontdekking van onze streek ook andere mountainbikeliefhebbers niet mogen onthouden.”

De beide initiatiefnemers doen Everbike vooralsnog naast hun dagelijkse job, maar wijzen erop dat de belangstelling voor hun goed uitgestippelde mountainbiketochten, toeneemt.

“Dat komt vooral”, geeft  Joeri Van Holder nog aan, “omdat wij mountainbiken niet zien als iets waarin deelnemers zich onder de druk van de chrono moeten bewijzen, maar wel als een ideale ontspanning, waarbij deelnemers elkaar kunnen leren kennen en ondertussen ook kennis kunnen maken met het prachtige landschap van de Vlaamse Ardennen. Niet voor niets is “no stress, just fun” ons motto.”