Starter van de week : Excellent Vastgoed mikt op unieke aanpak voor elk pand

180x180_jpgEen jaar geleden richtte Eline Ampe (foto) in Deinze het vastgoedkantoor Excellent Vastgoed op. Dat het kantoor op korte tijd is uitgegroeid tot een vaste waarde en ondertussen al twee medewerkers heeft aangetrokken, mag niet verwonderen voor wie kennis maakt met de gedrevenheid van de zaakvoerster. “Niets is me te veel voor onze klanten”, zegt ze. “En dat voelen ze ook.”

Eline Ampe heeft een echte passie voor vastgoed. “Ik ben niet aan de opleiding als vastgoedmakelaar begonnen met het idee om snel veel geld te verdienen”, legt ze uit. “Bij mij is het echt een passie om “dekseltjes te vinden die op potjes passen, of met andere woorden om de ideale tussenpersoon te zijn tussen kopers en verkopers. Het geeft me een enorme genoegdoening om verkopers en kopers allebei gelukkig te maken. Ik krijg daar gewoon een kick van.”

Die passie gebruikte ze eerst in dienst van een ander kantoor, maar een jaar geleden besliste ze om op eigen benen te staan. Haar enorme terreinkennis is daarbij een ontegensprekelijk voordeel. “Ik ben geboren en getogen in Deinze”, zegt ze. “Ik ken er elke straat en elk steegje. En hetzelfde geldt eigenlijk voor de hele regio rond de Leie. Nog voordat ik als vastgoedmakelaar begon te werken, had ik al een goede “antenne” ontwikkeld waarmee ik alles rond vastgoed nauwkeurig in de gaten hield.”

Eline Ampe trekt haar terreinkennis door in de aanpak van de verkoop. “Elk pand is anders”, zegt ze daarover, “en verdient dus een andere aanpak. Ik ga niet klakkeloos elk pand op alle portaalsites plaatsen. Net zoals je bij vissen de juiste hengels moet gebruiken om de beoogde vis aan de haak te slaan, moet je bij de verkoop van een woning de juiste kanalen inzetten. Ik ben ook niet te beroerd om van aanpak te veranderen als een verkoop toch wat minder snel kan worden afgerond. Bijvoorbeeld door voor andere kanalen te kiezen of door een pand op een totaal andere manier voor te stellen. Een aanpak die uiterst succesvol blijkt met een gemiddelde verkooptermijn van drie weken tot een maand. Eerst komt het er natuurlijk op aan een correcte waarde te bepalen. Maar daarna ga ik “full force”. Dat betekent dat ik ook in het weekend, ook ’s morgens vroeg of ’s avonds laat klaar sta om potentiële bezoekers indien nodig vier of vijf keer een pand te laten bezoeken. Volledige transparantie is een sleutelwoord in mijn aanpak. Uiteraard zet ik ten gunste van de verkoper alle troeven van een woning in de kijker, maar tegenover de kandidaat-koper wijs ik ook eerlijk en open op de eventuele minpunten. Ik ben ervan overtuigd dat je in ons vak maar overeind kan blijven als beide partijen tevreden zijn.”

Naast terreinkennis, passie en gedrevenheid is ook het netwerk van Eline Ampe een enorme troef. Doordat haar echtgenoot actief is in de horeca, levert dit een hele reeks contacten op. “Aangezien elk pand uniek is, kies ik voor elk pand ook een unieke aanpak en daarbij zou het zonde zijn om niet van mijn uitgebreide netwerk gebruik te maken.”