DESTELBERGEN/LOCHRISTI – Waarschijnlijk kent Vlaanderen haar als de Libelle-chef, maar sinds kort heeft Ilse D’hooge er een nieuwe activiteit bij. Met Foodstudio verdiept ze zich nog meer in de wereld van koken. “Van idee tot uitvoering, het komt allemaal aan bod via verschillende mediakanalen”, zegt Ilse D’hooge.

Foodstudio ontwikkelt recepturen, schijft kookboeken en verzorgt foodstyling bij magazines. “Maar daarnaast sporen we ook voedingstrends op voor bedrijven en geef ik kookworkshops en –demo’s.” Stopmotions, kookvideo’s, culinaire reportages behoren eveneens tot het takenpakket. “Het belangrijkste is om voortdurend mee te zijn met de ontwikkelingen van verschillende mediakanalen, maar ook up-to-date blijven met foodtrends, receptuurontwikkeling en styling vind ik heel cruciaal.”

Het bedrijf is actief vanuit Destelbergen en op locatie, maar ook in Lochristi wordt er gewerkt. Daar bevindt zich C-food Meersschaut, het andere bedrijf van Ilse D’hooge. “Ik heb deze vistraiteurszaak samen met mijn man opgericht. Nu zal hij er zich voornamelijk mee bezig houden, zodat ik me op Foodstudio kan concentreren.”

Libelle

In 2006 werd Ilse D’hooge door Weekend-Knack uitgeroepen tot Hobbykok van het jaar. Sindsdien startte ze bij Libelle als culinair redacteur. “Nu er, naast Libelle, ook de bedrijfs- en reclamewereld is bijgekomen, heb ik veel om handen. Het is voor mij de perfecte combinatie en het zorgt voor een leuke afwisseling.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.