Onstabiele markten, de regelgeving en de economie. Eén voor één zetten ze vandaag een grote druk op bedrijven en haar medewerkers. In die optiek is het Gentse HIP-Consult ontstaan. “Die grote druk komt het geluk van velen niet ten goede. En laat net dat geluk nu een belangrijke waarde zijn voor een positieve bedrijfsdynamiek”, zeggen oprichters van HIP-Consult Frank Geers en Françoise Faucheux.

HIP-Consult is ontsproten uit de wrijving tussen drie zaken. “Ten eerste hebben bedrijven de noodzaak om flexibel, duurzaam en efficiënt te zijn. Daarnaast zegt de wetenschap dat gelukkige werknemers meer geëngageerd, flexibeler en productiever zijn. Tot slot is er nog de actuele werknemersproblematiek, met een stijgend aantal burn-outs, de moeilijke combinatie tussen werk en privé, digitale ontwikkelingen, en dergelijke.”

Begin dit jaar schoot het Gentse bedrijf officieel uit de startblokken. HIP-Consult specialiseert zich in het meten en implementeren van werknemersgeluk. Dat gebeurt aan de hand van intern onderzoek en workshops. Lego® Serious Play® en Design Thinking zijn enkele methoden die daarbij gebruikt worden. In eerste instantie richt het bedrijf zich op de Belgische markt in een bedrijfsspecifieke context.

Vooronderzoek

“Het is belangrijk om te weten wat werknemers op werkvlak verwachten en hoe zij de realiteit ervaren. Hoe beter we de vinger aan de pols kunnen houden, hoe gerichter we werk kunnen maken van een constructieve en gelukkige relatie tussen werknemer en werkgever”, klinkt het uitgangspunt bij HIP-Consult.

Om goed voorbereid de markt te betreden, voerde HIP-Consult een grootschalig en representatief marktonderzoek uit onder de actieve Belgische bevolking. Daaruit resulteerde dat de werkende Belg nog een eind verwijderd is van zijn geluks-ideaal. “Enerzijds hebben we zo een gericht meetinstrument voor werknemersgeluk kunnen ontwikkelen. Anderzijds betekenen de resultaten van dit onderzoek een realistische benchmark voor bedrijven.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.