Professionals uit de voedingssector kunnen voortaan in Melle bij Bureau/Cuisine terecht. Daar vinden ze niet alleen een keuken, maar ook ruimte voor events, workshops en vergaderingen. Ilse Scheirlinck is de oprichter van het culinaire werkhuis. “Het is mijn ambitie om een kruisbestuiving tussen de grotere voedingsbedrijven en culinaire vernieuwers te stimuleren”, zegt de voedingswetenschapper, die meer dan 10 jaar ervaring in de voedingsindustrie heeft.

“Met Bureau/Cuisine wil ik food professionals de mogelijkheid geven om samen te komen in een inspirerende omgeving, waar ze van elkaar kunnen leren, kunnen experimenteren en ook samenwerken”, vertelt Ilse Scheirlink. “Dat leidt ongetwijfeld tot fantastische en innovatieve ideeën.” De kookstudio is ingericht met professionele keukenapparatuur. “Ideaal voor de food professional die zelf niet over het juiste materiaal beschikt of niet genoeg ruimte heeft om te koken, te testen of proef te draaien.” Daarnaast zijn er flexibele werkplekken en creatieve vergaderruimtes voor freelancers of voedingsbedrijven, die een satellietkantoor voor hun medewerkers willen. De ruimtes kunnen ook voor events en kookworkshops worden gehuurd. “Starters die nog zoekend zijn in het vormgeven en de verdere ontwikkeling van hun onderneming zijn eveneens welkom.”

Dat Bureau/Cuisine zich in de culinaire sector als een bron voor inspiratie en vernieuwing wil profileren, staat als een paal boven water. “We gaan proactief op zoek naar technologische en wetenschappelijke innovaties die toepasbaar zijn in de kookkunst. Als alles goed gaat, hebben we vanaf de zomer ook voedingsprinters in huis. Die vormen een perfecte tool om het innovatiepotentieel van de culinaire sector naar een hoger niveau te tillen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.