Het mag ongetwijfeld bestempeld worden als één van de meest onderschatte problemen in onze maatschappij en a fortiori ook in het bedrijfsleven: geluidshinder. Startersbedrijf Incatro van Sophie Vandekerckhove heeft beslist er ook iets aan te doen. Incatro profileert zich als een specialist in akoestische oplossingen voor organisaties en particulieren. “Wij lossen uw geluidsproblemen, zoals onder meer galm, op met een 100 procent  tevredenheidsgarantie”, aldus de jonge starter.

Al ruim 20 jaar is Incatro gespecialiseerd in ruimte akoestiek. Het begon allemaal in Nederland. “Twee jaar terug heb ik besloten om ook in België van start te gaan met Incatro, via een aparte vennootschap waar ik voor 70 procent aandeelhouder in ben. De Nederlander Carl Huyskens tekent voor de overige 30 procent. In mijn zoektocht naar én ethische én performante akoestische systemen, bleek Incatro Nederland veruit de beste oplossing te bieden. Onze producten absorberen galm en storende geluiden in kantoorgebouwen en huizen, maar ook in onder meer zorginstellingen, kerken, zwembaden, restaurants en scholen. Bovendien levert Incatro méér dan alleen een technische uitkomst. We zoeken altijd naar de oplossing die esthetisch het best bij uw interieur past. We vervaardigen en plaatsen onze producten zelf. Hierbij trekken we steeds de kaart van kwaliteit, zowel technisch als qua look en afwerking. We gebruiken alleen hoogwaardige akoestische materialen, eersteklasse prints en speciale profielen. Onze producten worden door erkende labo’s getest.”

Incatro kan alvast ook rekenen op grote erkenning van buitenaf. Rond deze tijd mag het de prestigieuze Red Dot award in ontvangst nemen, een soort internationale Oscar binnen de interieurwereld. Incatro werkt in Oost-Vlaanderen vanuit Zwijnaarde. Sophie Vandekerckhove had destijds haar eigen marketingbedrijf (Box & Co) dat ze verkocht. In 2015 begon ze met Incatro dat nu al een waslijst van mooie referenties kan voorleggen.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.