Rond deze tijd starten de Gentse twintigers Ruben Vleurick, Jelle Van Impe en Lorenzo Ego met hun nieuwe internetplatform Studaro. Studaro maakt deel uit van de groep jonge ondernemers die in The Birdhouse een onderkomen hebben gevonden en elkaar vaak ook kruisbestuiven.

Met hun nieuwe bedrijf willen de jonge starters een plaats aanbieden waar buitenlandse studenten gemakkelijk een studentenjob kunnen vinden tijdens hun verblijf in België. Denk bijvoorbeeld aan de vele Erasmus-studenten die tijdelijk hun tenten opslaan in het Gentse. “Ik deed na mij studies accountancy en fiscaliteit zelf een stage in het Indische Mumbai, en kwam er daar achter hoe moeilijk het voor buitenlandse studenten is om ook een aangepaste studentenjob te vinden”, aldus Ruben Vleurick. “Dat bracht me op een idee. Ik leg graag de nadruk op aangepaste studentenjob. Een job dus die aansluit bij de opleiding die men volgt. we maken onszelf bekend via de Facebook site van Erasmus. Daarnaast hebben ook de hogescholen en universiteiten het licht op groen gezet om ons kenbaar te maken bij buitenlandse studenten die zich inschrijven in Gent.”

Studaro tekent een tot hiertoe nog onbewandeld pad uit en biedt dus een uniek aanbod. “We matchen buitenlandse studenten met de bedrijven uit de regio”, aldus Vleurick. “Als dienstverlening naar de bedrijven kan dat ook tellen. Hoe vaak zijn bedrijven niet op zoek naar de witte raaf die ze hier niet kunnen vinden? Ons verdienmodel is dan ook gestoeld op een commissie als de match goed uitpakt en op termijn naar een definitief contract leidt.”

De website is nu al online. Het platform zal in de loop van de maand september operationeel worden. “Bedrijven met interesse kunnen ons ook vinden via onze website: www.studaro.com“, aldus Vleurick. “We beginnen dit semester in Gent maar een eerste uitbreiding naar Brussel (waar stukken meer internationale bedrijven zitten) zit ook in onze pipeline.  Onze slagzin is: connecting international student workers with forward-thinking employers.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.