WAASLAND – Met haar initiatief Juliette Poulette wil de piepjonge Liese Monnissen een nieuw geluid laten horen op de markten: een kippenkraam waar nostalgie en innovatie hand in hand gaan.

Liese Monnissen wordt op 21 november 21 jaar. Deze jonge onderneemster zal dan twee maanden Juliette Poulette uitbaten, een kippenkraam als geen ander. “Het idee is ontstaan toen mijn mama, Dominique De Weerdt, haar drukke, commerciële functie in de modewereld vaarwel zei”, vertelt Liese. “Ze wilde graag iets met haar handen doen en met lekker eten. Want zelf had ze vaak ondervonden dat het met een drukke loopbaan niet altijd evident is nog snel iets gezonds op tafel te zetten. En dus wilde ze een eenvoudige en complete maaltijd aanbieden. Lekker én vers, met favoriete smaken zoals we ze thuis zelf klaarmaken en die er bij iedereen vlot ingaan, kids inclusief. Maar het mocht iets extra’s hebben.”

Samen met  Liese, die toen nog Hotelmanagement studeerde aan de hogeschool Vives in Brugge, werd een concept bedacht dat de lage drempel van het traditionele kippenkraam verbindt met de sfeer van een foodtruck. De Delftse wandtegeltjes, de bloemetjes, de designhaakjes aan de muur en het aanbod (de pure kip aan het spit maar ook de appelmoes, de verse groenten, de lekker bereide sauzen en een artisanaal dessertje), het moet allemaal herinneren aan de keuken van je oma.

Ondernemen is per definitie sociaal

Voor Liese is Juliette Poulette een ideale manier om haar interesse in voeding en haar zin in sociaal contact te combineren. De gezelligheid van het kraam nodigt uit om een praatje te slaan, iets wat ze ook online doortrekt met een succesvolle facebookpagina. Liese heeft naar eigen zeggen nog plannen met het kippenkraam. Zo wil ze  het bestaande aanbod aanvullen met vernieuwende recepten en alternatieve, pure producten, steeds in overleg met haar klanten. Ze hoopt op die manier nog meer in te spelen op de wensen van haar publiek. “Want”, zegt ze, “Ik vind het prachtig dat mensen met een druk, modern gezinsleven, toch bewust omgaan met voeding en aandacht hebben voor authentieke producten en bereidingen.”

Juliette Poulette vind je doorheen de week in verschillende gemeenten in het Waasland, telkens makkelijk bereikbaar en met voldoende parkeergelegenheid.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.