ZELZATE – Een chocolade die volledig allergenenvrij en toch lekker is? Helga De Ridder, afkomstig uit en woonachtig in Erpe-Mere, nam drie maanden terug een drie jaar jong nichebedrijf over en gaat er nu met Magic Chocolates ambitieus tegenaan. “Jawel, ik denk dat we uniek zijn in België”, aldus de zaakvoerster. 

Helga De Ridder komt uit de financiële wereld (BNP Paribas Fortis) en ruilde eind 2017 haar vaste baan voor een risicovol maar passioneel vak van ondernemer. Magic Chocolates is actief vanop de Grote Markt van Zelzate waar in een oud winkelpand het atelier is gevestigd. Ze investeerde nu al in een verpakkingsmachine en wil deze zomer nog verhuizen naar een kmo-zone in Wetteren. “Onze behuizing nu is te klein om de productie aan te kunnen”, aldus Helga De Ridder.

Wij willen plezier hebben in alles wat we doen en delen een passie voor chocolade. Gezien we ervan overtuigd zijn dat chocolade een genot moet zijn voor iedereen, kwam het idee om heerlijke chocolade te maken die volledig allergenenvrij is. Kinderen met een voedingsallergie zien lachen en chocolade smullen voor de eerste keer in hun leven raakt onze ziel en maakt ons gelukkig. Maar het aanbod is ook bestemd voor mensen met diabetes bijvoorbeeld. Finaal kan iedereen er van smullen, want wie onze chocolade proefde, zegt dat ze gewoon erg lekker is.”

Magic Chocolates maakt alles in eigen beheer. “Er zijn veertien door Europa erkende allergieën en onze chocolades zijn ook tegen alle veertien bestand”, aldus de Ridder. “In België zullen we daarmee een unicum zijn vermoed ik.” Bio-Plant, met zijn circa 30 winkels, is voorlopig de grootste klant, gevolgd door gespecialiseerde natuurwinkels. Op termijn wordt ook gedacht aan apothekers of aan bakkers die het Oost-Vlaamse nichechocolade willen aanbieden.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.