Make Your Own Spirit pakt uit met een wereldwijde primeur. De Gentse start-up lanceerde een online tool waarmee op een snelle en eenvoudige manier een gepersonaliseerde fles gin of een andere sterke drank kan worden samengesteld. De producten worden in samenwerking met gepassioneerde stokers geproduceerd en streven naar hoge kwaliteit. De gepersonaliseerde flessen worden bovendien manueel, met oog voor detail, afgewerkt.

Niet meer dan vijf minuten is er nodig om een gepersonaliseerde fles sterke drank te verkrijgen. Op de website moet eerst de drank en vervolgens een favoriete fles worden geselecteerd. Nadien is er ruimte om een eigen label te ontwikkelen aan de hand van eenvoudige templates. Het resultaat is een fles sterke drank met daarop een eigen naam, een naam van een vriend of van een bedrijf. Na vijf werkdagen kan de degustatie reeds beginnen. De kostprijs bedraagt 35 euro per fles.

Michel Cobbaert uit Drongen en Wout Steenacker uit Sint-Martens-Latem zijn de bedenkers achter de tool. Zij streven steeds naar producten van topkwaliteit. “Al onze dranken gaan door een zeer strikt ontwikkelingsproces. We werken samen met enkele van de meest ervaren en gemotiveerde stokers. We betrekken ook de eindconsument. Via blind tastings peilen we naar hun reactie op onze dranken. Een panel dat bestaat uit echte guru’s maar ook uit casual G&T lovers, beoordelen elke drank. Ze vergelijken, zonder het te weten, onze dranken met enkele van de meest erkende premium spirits”, aldus Cobbaert en Steenacker.