Starter van de week : Mobiel reisbureau voor verre reizen

jessieHet adres van de maatschappelijke zetel van Zeppelin Reizen in Laarne is eigenlijk niet belangrijk, want de startup is een nieuw mobiel reisbureau, dat naar de klanten thuis gaat om er unieke verre reizen uit te stippelen. “Liever 100 klanten die maatwerk krijgen, dan 200 die seriewerk krijgen”, is het motto van oprichtster Jessie Oosterlynck (foto).

De onderneemster die in maart van dit jaar door UNIZO en MARKANT nog werd verkozen tot beloftevolle Oost-Vlaamse ondernemer is in oktober 2016 met Zeppelin Reizen van start gegaan.

“Eigenlijk bouwen we voort op de fundamenten van de succesvolle reisorganisatie Lupa Planet, waaraan we een andere naam hebben gegeven”, zegt ze. “Met een nieuw en sterker team zijn we klaar om in de uitdagende reissector reizen op maat aan te bieden.”

Zeppelin reizen zal zich toeleggen op speciale reizen naar verre bestemmingen. Eén ervan loopt langs de befaamde Zijderoute van China naar de Middellandse Zee. Een handelsroute van uitzonderlijk belang, ook voor cultuur en wetenschap.

“In Kirgistan en Oezbekistan zijn eeuwenoude karavaansteden te bewonderen”, zegt Jessie Oosterlynck, “net als berglandschappen, groene oases, fascinerend nomadenleven, kleurrijke lokale markten en sprookjesachtige mausolea.  Beide landen hebben voor mij een speciale betekenis. In 2006 verkende ik deze prachtige landen al een eerste keer per fiets. In 2010-2011 opnieuw, want dan fietste ik naar China en reisde onderweg ook vier maanden door vier voormalige Sovjetrepublieken: Kazachstan, Oezbekistan, Tadzjikistan en Kyrgyzstan. Een ‘vierlandenfietsreis’ van bijna 6.000 kilometer. De prachtige ervaringen die ik toen opdeed kan ik nu via Zeppelin delen met reizigers die klaar zijn voor verrassende ontdekkingen.”