Starter van de week: Moeder, zoon en dochter maken "eiland in de stad"

aaaaileIle En Ville is een project van Michele De Maertelaere en haar kinderen Charlotte en MaximilienPeeters en biedt een combinatie  van luxueuze shopping en verfijnde keuken.

Michele liep al heel lang rond met het idee om een conceptstore te openen. Maximilien heeft al zeer lang een passie voor koken en gastvrijheid maar besloot toch om bedrijfsbeheer en marketing te studeren.
Beide passies vielen uiteindelijk perfect te combineren toen er in de Begijnhofdries een pand te koop kwam. “Na kort overleg met z’n drieën hebben we beslist om de sprong te wagen”, geeft Maximilien Peeters aan.  “Charlotte zal eerst nog wel haar studie afmaken, maar komt daarna mee het concept dragen, zodat we een echte troika zullen vormen.”

Het pand werd aangekocht in april 2013 en werd daarna grondig verbouwd. De deuren gingen op 5 december 2014 echt open. Michele De Maertelaere, die binnenhuisarchitecte is van opleiding,  nam de volledige verbouwing voor haar rekening.  Ze staat ook in voor het samenstellen van de collectie mode, juwelen, meubelen, designobjecten, accessoires, lederwaren en boeken die worden aangeboden en die uiteraard regelmatig wordt vernieuwd. “Het is de bedoeling onze klanten met dit selectieve aanbod een unieke shoppingervaring te bieden. Iets waar ze nog echt voor uit hun luize zetel willen komen”, verduidelijkt ze.

“Zelf sta ik in voor de keuken en het algemene beheer”, zegt Maximilien Peeters. “Eerst was het de bedoeling om enkel een koffiehuisje te koppelen aan de conceptwinkel, maar uiteindelijk vonden we dat culinaire verfijning beter in het totaalconcept past. Daarom bieden we een lunch aan van 12 tot 15 uur, staat “afternoon desert” centraal van 15 tot 18 uur en mikken we met een glaajse en tapas van 18 uur tot halfnegen op de mensen die tijd nemen voor een rustig aperitiefje.”