Starter van de week: MoMade Cupcakes wil ook Gent veroveren

SmaakmeestersMo Lamkoref (34) begon vijf jaar terug, na een opleiding aan de bakkersschool, gepassioneerd cupcakes te bakken in Antwerpen. In de Scheldestad heeft hij in de Reyndersstraat ook zijn eigen winkel. Die is behoorlijk succesvol en daarom wil de ondernemer nu via een pop-up winkel in Shopping Gent Zuid, die tot midden februari 2017 open zal blijven, uittesten of hij ook de consumenten uit de Arteveldestad kan overtuigen.

“Ik denk dat de locatie ideaal is”, zegt de ondernemer die de goesting voor het bakken al meekreeg in zijn kindertijd omdat de geur van vers gebakken brood en cake altijd het huis vulde.

Het assortiment van MoMade Cupcakes bestaat uit veertig verschillende smaken: van de klassieke vanille of chocolade tot cappuccino. Met daar tussenin een aantal heerlijke fruitsmaken, zoals rode biet en framboos, en verrassende combinaties zoals appel en rabarber.

De ondernemer gaat er prat op enkel verse en  natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Kleurstoffen, gelatine en bewaarmiddelen zijn aan hem niet besteed, want hij werkt met onder meer biologische eieren, hazelnoten uit Piëmont en citroenen uit Italië. Mo Lamkoref werkt zijn recepten ook uit voor bedrijven die hun klanten een persoonlijke en lekkere attentie willen aanbieden.