Starter van de week : Nieuw reis- en eventbureau in Eeklo

00000000subadraSubadra Van Loo (foto) is in Eeklo begonnen met het reis- en evenementenbureau Jasmine Travel & Events. Kenmerkend ervoor is dat het focust op een zeer specifieke niche en zich allesbehalve als klassiek reis- en evenementenbureau wil profileren.

“Met onze Indische events brengen we de Indische cultuur naar België en met ons reisaanbod adviseren we reizigers die naar India reizen”, zegt ze. “Daarbij richten we ons in het bijzonder op mensen die net als ikzelf, Indische roots hebben en op zoek zijn naar persoonlijk advies bij het maken van een reis naar hun geboorteland. Uiteraard adviseren we graag alle reizigers die op zoek zijn naar een bijzonder programma bij het samenstellen van hun ideale reis.”

Jasmine Travel & Events mikt op de specifieke niche van de rootsreizen. “Sinds de jaren zeventig zijn uit India alleen al duizenden kinderen geadopteerd”, zegt Subadra Van Loo. “Ondertussen zijn de meesten van hen twintigers, dertigers of veertigers geworden en hebben zij interesse om hun eigen roots te zoeken. De alom aanwezige discussie over migratie en integratie maakt voor sommigen deze vraag actueler dan ooit. Steeds meer krijg ik vragen van Indisch geadopteerden hoe ze best aan zo’n rootsreis beginnen. Voor velen is zo’n rootsreis de eerste kennismaking met hun geboorteland. Ze hebben dan ook heel wat vragen over de do’s & don’ts tijdens zo’n bijzondere reis.”

Omdat een rootsreis ook heel wat emoties kan losmaken, raadt Subadra Van Loo wij iedereen sterk aan om zo’n project goed voor te bereiden en om iemand mee te nemen die voor de nodige steun kan zorgen.  “De meeste Indisch geadopteerden combineren hun bezoek aan hun eigen geboortestad of -streek ook graag met wat van de typische bezienswaardigheden die India te bieden heeft.
Daarom vond ik dat de tijd rijp was om met een nieuw concept reiskantoor te starten”, geeft ze nog aan.