GENT – Ooit al gehoord van gepersonaliseerde huidverzorgingsproducten ontwikkelt op basis van DNA en een persoonlijke levensstijl? Nomige is het eerste Belgische huidverzorgingsmerk die dat op de markt brengt. Barbara Geusens kwam op het idee tijdens haar doctoraatsonderzoek aan UZ Gent.

Barbara Geusens, Doctor in de Dermatologische Wetenschappen, had een lange, vruchteloze zoektocht naar de juiste producten voor haar moeilijke huid achter de rug. Daarom besliste ze om zelf iets te ontwikkelen. “Ik zocht een product dat mijn acné oploste, mijn littekens deed vervagen en ook de eerste tekenen van veroudering zou aanpakken. Het was moeilijk om die combinatie in één product te vinden, dus besloot ik om mijn eigen verzorgingsproducten te ontwikkelen”, aldus Barbara Geusens.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de huid voor 60 procent genetisch is bepaald en voor 40 procent afhangt van de levensstijl. Daarom analyseert Nomige het DNA via speekselstaaltjes, brengt de levensstijl in kaart en ontwikkelt vervolgens huidverzorgingsproducten op maat die de huid in kwestie nodig heeft. “De aanpak van Nomige is baanbrekend om zijn persoonlijke benadering. We kunnen met de juiste ingrediënten specifiek bijsturen aan de hand van de wetenschappelijke gegevens. Zo minimaliseren we de negatieve effecten op de huid.”

Puur Belgisch

Ook al is het niet makkelijk opboksen tegen multinationals, toch gelooft Barbara Geusens in haar persoonlijke benadering. “Je klanten door en door kennen is een enorme luxe en biedt een competitief voordeel ten opzichte van die multinationals. Nomige is een persoonlijk merk dat maatwerk biedt en uiterst persoonlijk te werk gaat. Iets wat ook een belangrijk onderdeel van mijn concept is, want uiteindelijk gaat het om iemands DNA en daar mag niet onvoorzichtig mee worden omgegaan.”

Nomige is een volledig Belgisch product. Zowel de productie als de wetenschappelijke opvolging gebeuren door Barbara Geusens zelf of betrouwbare partners. Het gepersonaliseerde huidverzorgingspakket bestaat uit 4 complementaire producten met een dagserum, dagcrème, nachtserum en nachtcrème. Samen voorzien ze een behandeling van 3 tot 4 maanden.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.