De Gentse start-up Opus Labs heeft met Delta—Cryptocoin Portfolio zijn eerste product voorgesteld. Die iOS- & Androidapplicatie maakt het voor beleggers in Bitcoins en andere cryptocurrencies een stuk eenvoudiger en overzichtelijker om de evolutie van hun investeringen op te volgen.

Ervaren techondernemers Lorenz Bogaert en Toon Coppens hebben vorige maand samen met Nicolas Van Eenaeme, Nicolas Van Hoorde en Filip Minev Opus Labs opgericht. De eerste drie kruipen daarbij in een investeringsrol, terwijl voornamelijk Nicolas Van Hoorde en Filip Minev de applicatie Delta vorm hebben gegeven.

De algemene focus van de Gentse start-up ligt op het creëren en accelereren van innovatieve digitale producten.

Delta—Cryptocoin Portfolio

De nieuwste applicatie ondersteunt meer dan 2.000 verschillende cryptocurrencies en laat gebruikers toe om coins die nog in oprichting zijn, toe te voegen als investering. “In tegenstelling tot de traditionele brokerages is het investeren in verschillende cryptovaluta een pak ingewikkelder door allerhande exchanges die je moet managen”, zegt Nicolas Van Hoorde. “Een app zoals Delta is dus echt wel noodzakelijk van zodra je iets verder gaat kijken dan Bitcoin alleen.”

Het verwarrende aspect van alles rond die valuta, betekende ook de aanzet voor de ontwikkeling van Delta—Cryptocoin Portfolio. “Door de snelle opkomst van honderden cryptocurrencies naast de Bitcoin konden we zelf amper nog onze beleggingen opvolgen”, vertelt Lorenz Bogaert.

Delta—Cryptocoin Portfolio wordt door zijn eerste gebruikers nu al geprezen voor zijn gebruiksvriendelijkheid en strak uitzicht. Er zijn bovendien nog verschillende extra features op komst, zoals de mogelijkheid om meerdere portfolio’s te beheren alsook een uitgekiemde desktop applicatie. “Delta is echter onze eerste stap in blockchain-gerelateerde technologie. We verwachten dat we op relatief korte tijd veel verder zullen gaan dan enkel portfoliobeheer.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.