Fotografie is een artistieke kunst die pas echt tot z’n recht komt wanneer de fotografen het met volle overtuiging en passie beoefenen. En dat kunnen Nicolas Doutreligne en Emmy Beyls, man en vrouw, alleen maar beamen. Het duo richtte een tijd geleden PULSAR fotografie op. “We zijn een creatief fotografisch bureau met een specialisatie in architectuur, events en portretten”, zeggen de zaakvoerders van het bedrijf uit Zulte.

Al van jongs af aan was het duo geïnteresseerd in fotografie. “Ik vertoefde vaak in de donkere kamer van mijn vader en mijn man kreeg zijn eerste camera mee op kamp. Later volgde hij fotografie aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent omdat het hem zo boeide”, legt Emmy Beyls uit. Beiden waren ze voordien echter actief in een andere sector. Nicolas Doutreligne heeft enkele jaren met jeugdliteratuur gewerkt en was nadien dispatcher. Emmy Beyls was actief binnen de binnen- en buitenlandse cultuur- en erfgoedsector. “De lokroep van de creatieve sector was echter te groot. Aangezien fotografie onze gemeenschappelijke noemer was en we al eerder het idee hadden om een fotografiebedrijf op te starten, werd PULSAR fotografie geboren.”

Na een pop-upfotostudio in Gent te hebben gehad in het voorjaar, werkt PULSAR fotografie nu op een vaste stek op de voormalige site van Bekaert Textiles in Waregem.

Ideale match

De klanten van PULSAR fotografie komen vooral uit Oost- en West-Vlaanderen, maar ook andere projecten in heel België en het buitenland komen regelmatig binnen. De zaakvoerders zijn naast hun privéleven ook op de werkvloer onafscheidelijk. “Op grote events zijn we met twee fotografen aanwezig. Bij architectuur-interieurfotografie voert de ene dan weer de fotografie uit, terwijl de andere de styling verzorgt. We kunnen goed op elkaar inspelen en vormen een perfecte match”, zegt Nicolas Doutreligne.

Verder vindt het duo het ook belangrijk om eigen fotografische projecten uit te werken. “Daarnaast willen we het analoge verhaal van de fotografie niet uit het oog verliezen. Het is en blijft een boeiend verhaal zonder einde.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.