Starter van de week : Save Your Time mikt op sneller advies

MiekeDe Oost-Vlaamse ondernemers Mieke De Mol (foto)en Frank Glorieux zijn, nadat ze eerder samen actief waren bij het financieel advieskantoor Vandelanotte, nu gestart met het bedrijf “Save Your Time”, dat opereert vanuit Lochristi. Frank Glorieux werkte  25 jaar in de advocatuur  en 3 jaar als verantwoordelijke voor de juridische dienst bij Vandelanotte. Mieke De Mol heeft zestien jaar ervaring als B2B-adviseur in de banksector, werkte als analist bij Samsonite en was één jaar aan de slag als
verantwoordelijke voor de afdeling business development & marketing bij Vandelanotte.
“We zijn met Save Your Time gestart”, zegt Mieke De Mol, “omdat uit een beperkt marktonderzoek is gebleken dat bedrijfsleiders zich vaak ergeren aan het feit dat het voor hen te lang duurt eer ze antwoorden krijgen op hun vragen én aan het weinig transparante uurtarief van consultants. Ook studies in Nederland en Engeland hebben uitgewezen dat een nieuwe generatie ondernemers niet langer bereid is om te betalen voor het traditionele dienstverleningsmodel. Deze jonge ondernemers vinden dat model te traag, te duur en te weinig transparant.”
Daarom zijn de Oost-Vlaamse ondernemers  druk bezig met het voort uitrollen van de website http://www.saveyourtime.be   Dit wordt een ondernemersplatform voor digitale consultancy. De bedoeling is dat ondernemers en dienstverleners voor de meer eenvoudige vragen een oplossing kunnen vinden op deze website of door gewoon een mail te sturen via het contactformulier.
“We reiken een oplossing aan”, zegt Mieke De Mol nog, “door in eerste instantie gratis informatie te verschaffen op de website en in nieuwsartikelen. Ook worden meer dan 150 overeenkomsten, contracten en documenten, zoals bijvoorbeeld een aandeelhoudersovereenkomst,  op de website ter beschikking gesteld die men kan downloaden tegen een betaalbare en transparante prijs.”
Het is de bedoeling dat de website in het najaar volledig operationeel zal zijn en informatie biedt over een twintigtal verschillende thema’s. Hiervoor gaat het nieuwe bedrijf met partners in zee die elk gespecialiseerd zijn in hun niche en die de kernwaarden van Save Your Time, – snelheid, transparantie en een betaalbare prijs – onderschrijven.
“Met informatie over onder meer internetwetgeving, subsidies, mobiliteit en financieringsvormen”, zegt Mieke De Mol, “kunnen we met ons nieuwe platform ondernemers een unieke dienstverlening aanbieden die de snelheid van de digitale wereld combineert met een persoonlijke aanpak. Voorts willen we regelmatig seminars organiseren voor starters en ondernemers maar ook voor dienstverleners die te klein zijn om een advocaat in dienst te nemen.   Het eerstvolgende seminarie vindt plaats op 25 augustus in het Biznisshotel te Lokeren.  Digitalisering van dienstverlening is de toekomst en wij zetten hier volop op in.”