Passie voor het vak, dat is de ontstaansrede van Sodyum. Het bedrijf uit Gent belicht voornamelijk filmsets in Vlaanderen en de Brusselse regio. “Daarnaast richt ik af en toe bijvoorbeeld een voertuig van een cameraman in of de reiskist van een make-upartiest”, zegt zaakvoerder en oprichter Ken Sody.

Voor Ken Sody is het de eerste stap in het ondernemerschap. Hij begon als assistent-elektriciteit op filmsets, maar de verleiding om zelf de touwtjes in handen te nemen, groeide. “In al die jaren heb ik heel wat expertise en kennis van het vak opgebouwd. Nu ik een eigen zaak kan leiden, kan ik ook zelf voor de creatieve inbreng zorgen. Dat maakt het des te aantrekkelijker.”

Sodyum werkt nagenoeg uitsluitend voor productiehuizen, maar ook zelfstandigen of artiesten doen af en toe een beroep op het belichtingsbedrijf. Het gaat daarbij voornamelijk om kleinere producties zoals videoclips, kortfilms en reclame. “Het doel is wel om Sodyum verder te laten groeien, zodat we niet alleen toegankelijk zijn voor kleinere producties, maar dat we ook sets van langspeelfilms en de ietwat grotere reclamespots kunnen belichten.”

Up-to-date

Momenteel is Sodyum nog op zoek naar een depot om alle materialen te stockeren. Het gaat daarbij om nieuwe, moderne technologieën. “Ik hanteer bewust een frisse, innoverende blik met hoogwaardig materiaal. Niet alleen maken die materialen het werk efficiënter, maar ook voor klanten betekent dat een enorm voordeel.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.