Vijftien jaar nadat Pascal Machter en Beatrijs Achtergael hun inmiddels gereputeerde resto-brasserie Korenlei 2 openden, geven ze er met hun Bed & Breakfast Korenlei 1 opnieuw een lap op. Alweer op een unieke locatie hartje Gent, en met zicht op het Gravensteen tot aan de torens van Gent. “Korenlei 1 telt drie luxekamers”, vertelt Pascal Machter. “Alle moderne technologie werd ook geïntegreerd in het aanbod. De voorbije zeven maanden werd koortsachtig gewerkt aan de renovatie. Dat was nodig ook want als mijn info klopt, dan werd het gebouw sinds 1911, en dat is een hele tijd terug, niet meer opgeknapt. Voor de verbouwingswerken deden we beroep op allemaal Oost-Vlaamse kmo’s met een uitstekende reputatie. Hoeveel er werd geïnvesteerd? Liever geen bedrag. Onthoud vooral dat het eindresultaat supermooi is.”

Het duo Machter-Achtergael huurt het gebouw van een discreet gebleven investeerder. “We hebben een dubbele doelgroep op het oog”, aldus Pascal Machter. “Enerzijds mikken we op de klassieke toerist, ongeacht of die uit het binnen- dan wel uit het buitenland komt. Anderzijds zullen de bedrijven uit de regio zeker ook vragende partij zijn om hun bezoekers of klanten iets unieks aan te bieden op een unieke locatie.”

Als toetje op de taart biedt Korenlei 1 ook nog een amuse gueule bar onderaan het pand. Voor groter culinair genot kunnen de bezoekers van Korenlei uiteraard best terecht in Korenlei 2, dat zijn naam en faam niet meer moet bewijzen.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.