KALKEN – Een weekendje weg met de familie of een kleinschalige teambuilding houden in Kalken. Yowa brengt momenteel alles in gereedheid om dat mogelijk te maken. De stallen van een oude hoeve werden volledig afgebroken en de eerste steen is net gelegd. Binnen twee jaar moet de Kasseihoeve dan haar deuren openen.

De Kasseihoeve zal niet als een Bed and Breakfast door het leven gaan, maar is louter bedoeld om te verhuren. “We gaan geen ontbijtdiensten aanbieden. Gasten zullen hier op vier slaapgelegenheden kunnen rekenen, waarvan er één toegankelijk is voor mindervaliden. Elk van die ruimten zal ook over een terras beschikken. Daarnaast zal er ook plaats zijn voor een gemeenschappelijke leefruimte met keuken en groot terras”, leggen Debbie Dekocker en Kurt Durinck uit.

Op het terrein zullen ook dieren rondlopen en is er de mogelijkheid om te fietsen. “We liggen in de buurt van natuurgebied de Kalkense Meersen, wat het hier prachtig vertoeven maakt. Ook bevindt het kasteel van Laarne zich in de buurt en zullen we samenwerkingen opzetten met verschillende restaurants in de regio.”

Handen uit de mouwen

Debbie Dekocker en Kurt Durinck wonen zelf op een oude hoeve met tal van lege stallen. “Die stonden te verkommeren en dan zijn we beginnen bekijken wat we ermee konden doe. Het moest een meerwaarde opleveren, waar we zelf ook plezier uithaalden. De idee van een vakantiewoning overtuigde ons allebei”, zegt het duo.

De stallen zijn nu afgebroken en de werken gaan van start. “Dat doen we allemaal zelf. De komende twee jaren zullen we dus flink de handen uit de mouwen mogen steken. Maar we gaan er met de volle goesting tegenaan.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinoostvlaanderen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.