Bedrijven en particulieren in de omgeving van Meerbeke bij Ninove die van glimmende ramen houden, kunnen vanaf augustus rekenen op de diensten van een gloednieuw bedrijf. Erik Marginet en zijn vrouw Ilse Baes beginnen met Zonneklaar aan een nieuwe carrière. “Wij zorgen voor heldere raampartijen van kantoorgebouwen, bedrijfsgebouwen en woningen. Daarnaast maken we koepels, veranda’s, dakgoten, omlijstingen en rolluiken schoon. Ook vervelende tuinkarweien nemen wij graag voor onze rekening”, licht het duo toe.

Eigen job creëren

Vanuit de wil om uit de vicieuze cirkel van werkloosheid te geraken en zelfstandig iets op te starten, is Zonneklaar boven het doopvont gehouden. “Na twintig jaar waren we uitgekeken op onze jobs. Ik als commercieel bediende, mijn man als monteur in sprinkler- en airco-installaties”, legt Ilse Baes uit. “We hebben van onze korte werkloosheid gebruik gemaakt om iets nieuw te zoeken. De mogelijkheid om samen iets te doen zonder dat daar specifieke beroepskennis voor nodig was, was een belangrijke voorwaarde bij onze zoektocht naar de invulling van een eigen zaak”, duidt Ilse Baes.

De opstart van een glazenwasserij kwam al snel op de voorgrond. “We zijn ervan overtuigd dat we voor veel mensen van belang kunnen zijn. We werken ook als enige in de streek met een voordeeltarief voor periodiek onderhoud. Maar men kan bij ons ook zeker terecht voor een eenmalige ruitenwasbeurt.” Als zaakvoerders en enige werknemers kunnen Erik Marginet en Ilse Baes zich bovendien heel flexibel opstellen. “De bedoeling is om zo veel mogelijk binnen een straal van 15 kilometer werkzaam te zijn.”

Voltijdse job

Zonneklaar wil in de eerste plaats een gezond bedrijf worden. “Een voltijdse job voor ons beiden, dat is waar we naar streven”, aldus Erik Marginet. “Alles wat er nadien nog bijkomt, zoals extra personeel of de uitbreiding van onze diensten, is mooi meegenomen, maar momenteel nog ver van ons bed.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.