GENT – De Startersfabriek heeft haar eerste verjaardag met een tweede editie van Startfest gevierd. Meer dan 400 deelnemers maakten die avond kennis met elf rolmodellen uit de Gentse ondernemerswereld. Die moeten starters en prestarters mee inspireren in hun ondernemerschap.

De komende maanden zal De Startersfabriek actief communiceren vanuit elf rolmodellen. Daar werd sinds het najaar van 2017 naar gezocht. Elk van hen staat symbool voor een archetype van ondernemers in Gent.

Het gaat onder meer om de creatieveling die kunst en creatie als basis voor zijn of haar onderneming heeft, de schepper die de eenmanszaken omhelst of de Indiana Jones die vertrouwt op instincten en in uitdagingen denkt.

“Door even in de rol of het leven te komen van een andere ondernemer, die gerust in een heel andere sector actief is, zie je hoe hij of zij dat aanpakt. Daar leer je sowieso tips en tricks uit voor je eigen bedrijf”, zegt Karel Lootens van Wooncoop, die het archetype van transformateur omhelst omdat hij actief is in circulaire en deeleconomie.