Startersportefeuille biedt Gentse student-ondernemers financiële steun

stugMet ingang van dit academiejaar lanceert Student Ghentrepreneur de startersportefeuille. Student-ondernemers kunnen afhankelijk van de fase waarin hun project zich bevindt tot 3.000 euro steun ontvangen. Pre-starters kunnen rekenen op 500 euro aanmoedigingssteun.

De studenten kunnen het geld uit hun startersportefeuille gebruiken om zich op maat te laten adviseren door ervaren businesscoaches en door externe financiële en juridische experts, of om deel te nemen aan (betalende) events die speciaal voor hen georganiseerd worden. De bedoeling van dit nieuwe initiatief is om de studenten kennis te laten maken met professionele dienstverlening, en om professionele dienstverleners en sponsors een platform te bieden om hun diensten op een gestructureerde manier aan te bieden aan de student-ondernemers die aangesloten zijn bij Student Ghentrepreneur. Student Ghentrepreneur is het eerste initiatief dat op een dergelijke breedschalige manier student-ondernemers wil ondersteunen bij het opzetten van hun onderneming. De verwachting is dat de startersportefeuille nog meer studenten zal doen nadenken over ondernemerschap, dat er meer studenten effectief de stap zullen zetten naar het oprichten van een eigen onderneming en dat zij zich daarbij intensiever zullen laten begeleiden. De financiering van de startersportefeuille is afkomstig van de partners en sponsors van Student Ghentrepreneur.

Student Ghentrepreneur is een samenwerkingsverband tussen Universiteit Gent (Durf Ondernemen), de Arteveldehogeschool (ACCIO), de Hogeschool Gent (CVO), iMinds en de dienst economie van de stad Gent. Het initiatief wil de Gentse studenten stimuleren om nog tijdens hun studie aan het ondernemen te slaan. Student Ghentrepreneur werd opgericht in 2012 en begeleidde vorig jaar een 80-tal student-ondernemers. Daarnaast werden er vorig jaar 30 ondernemende activiteiten georganiseerd voor starters, pre-starters en geïnteresseerden.

Bedrijven of instellingen die interesse hebben om de verdere uitbouw van de startersportefeuille te ondersteunen, hetzij door het aanbieden van dienstverlening, hetzij door sponsoring kunnen contact opnemen met startersportefeuille@studentghentrepreneur.be.