Startup maakt netwerken veel resultaatgerichter

00000000000000ststSteve Stevens is onder meer staflid van Student Ghentrepreneur en mede-oprichter van Building Between Bridges, een bedrijfje dat brainstroms faciliteert. Nu heeft hij “Ondernemen met Steve” opgericht, dat ondernemers wil samenbrengen en doen netwerken via een deelname aan events waarin ontspanning centraal staat.

“Ik geloof immers heel sterk in de meerwaarde van informeel contact om echt verbinding te creëren en ervoor te zorgen dat die menselijke band stevig blijft”, zegt hij. “Als netwerken beperkt blijft tot het uitwisselen van vistekaartjes biedt het vaak te weinig meerwaarde. Maar als je met enkele mensen met wie het klikt een avond afrondt in een gezellige bruine kroeg of een karaokebar dan is een echte band gesmeed.”

Steve Stevens benadrukt dat hij daarmee absoluut niet gezegd wil hebben dat klassieke informatieve netwerkevents geen waarde hebben. “Die events blijven zeer waardevol, maar met “Ondernemen met Steve” wil ik iets meer bieden door te focussen op samen ontspannen, zodat deelnemers de kans krijgen andere ondernemers vooral beter en op een alternatieve manier te leren kennen.”

Hij denkt daarbij onder meer aan aan kookworkshops, dansinitiaties en sportactiviteiten en biedt deelnemers die voor een dergelijke bijeenkomst moeten betalen de garantie dat ze hun geld terugkrijgen als ze tijdens het event niet minstens één echte klik voelen met een andere ondernemer.”

Steve Stevens wil maandelijks een dergelijke bijeenkomst organiseren en is nog op zoek naar inspirerende locaties bij ondernemers, die hun collega’s via een ontspannende activiteit iets willen bijbrengen uit hun eigen leefwereld.

“Ik ga terug naar de puurheid van het netwerken”, legt hij uit. “Om de deelnemers zo echt een band te laten opbouwen en toch ook fun te beleven.”   

De eerste sessie draait rond samen koken: deelnemers zullen onder leiding van Stefanie Baert van FoodLove, een gedreven jonge Gentse onderneemster met een sterke passie voor voeding en reizen, samen een gezond ontbijt klaarmaken.   

“Ik coach al zeven jaar ondernemers en hun gedrevenheid is zo aanstekelijk dat ik die via Ondernemen met Steve nu ook zelf wil in de praktijk wil brengen”, zegt Steve Stevens nog. “Ik constateerde dat ondernemers elkaar spontaan al gaan opzoeken. Maar dat er eigenlijk bijna nergens wordt ingezet op puur ontspannen onder elkaar. En daar wil ik met mijn bedrijfje nu een gat gaan invullen. Geïnteresseerde ondernemers houden dus best mijn website http://www.ondernemenmetsteve.be in het oog. Daar ze zien wat de maandelijkse activiteiten zijn en waar deze zullen plaatsvinden. Gentse starters die aan een activiteit willen deelnemen kunnen 50% van de kostrpijs terugkrijgen via het starterscontract.”