Startup wil vanuit Gent Vlaanderen veroveren met bedrijfsfiets voor iedereen

000000000000000000fietsenPieter Cocquyt biedt vanuit Bikeshop in Knokke een groot assortiment aan van elektrische en niet-elektrische fietsen en kan zich op dat vlak marktleider in België noemen. Samen met Tom Savels en Danny Vandille ontwikkelde hij het idee om vanuit deze ervaring een nieuwe service te bieden aan bedrijven. Onder het motto “een bedrijfsfiets voor iedereen” wil de startup Bike for Business werknemers van de gepaste fiets voorzien, afgestemd op hun traject, rijstijl en persoonlijke voorkeur.

De commerciële activiteiten van de onderneming zullen vertrekken vanuit Gent, dat zich steeds meer profileert als startupstand.  Het ondernemende trio hoopt eind dit jaar zijn diensten in heel Vlaanderen aan te bieden. Fietsen kunnen aangekocht of geleased worden. De startup biedt ook een onderhoudspakket op maat van de fiets. Bijkomend kunnen elektrische fietsen ook gehuurd worden voor evenementen. Om kennis te maken met de fietsen beschikt Bike for Business over een volledig uitgeruste mobiele showroom.

“Wij gaan naar bedrijven en laten werknemers alle mogelijkheden ontdekken. De beste manier om ze te overtuigen is het laten uitproberen van zo’n elektrische topfiets” zegt Pieter Cocquyt.

Bike for Business wil de stadscentra ontlasten en parkeer- en filestress wegnemen. De overheid stimuleert het gebruik van de fiets voor het woon-werkverkeer. Daar speelt het bedrijf  op in. “Werkgevers genieten van de fiscale voordelen, want onze fietsen zijn 120% fiscaal aftrekbaar. Voor de werknemer is een elektrische bedrijfsfiets geen belastbaar voordeel. Daarnaast heeft het fietsen een positieve invloed op de gezondheid, wat op zijn beurt zorgt voor minder afwezigheden wegens ziekte. Een win-win situatie dus,” geeft Pieter Cocquyt nog aan.