Tijdens het eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland kwamen 500 ondernemers samen in ‘t BAU-huis in Sint-Niklaas. Stefan Stremersch uit Stekene kreeg de award voor Wase PLATO-ambassadeur en Mia Van Weddingen van AVA uit Temse ontving de onderscheiding van Lifetime Achievement.

De Wase Voka-voorzitter Geert Schotte, gedelegeerd bestuurder van Standaard Boekhandel, lauwerde Stefan Stremersch, zaakvoerder Stremersch Accountancy: “Stefan is iemand die met veel enthousiasme PLATO vertegenwoordigt en, zoals het een échte Platonist betaamt, zijn kennis en ervaring deelt.” Stefan Stremersch zelf is in de wolken met zijn ambassadeurstitel: “Ik ben heel blij met deze erkenning. Na 12 jaar deelname aan PLATO leer ik tijdens elke sessie nog nieuwe zaken bij en ik leer steeds andere ondernemers kennen.”

De Lifetime Achievement award ging naar Mia Van Weddingen. “Als vrouw aan het roer van een prachtig bedrijf als AVA, verdient Mia deze prijs als geen ander. Zij staat, samen met haar kinderen ondertussen, aan het hoofd van een prachtig bedrijf waar zij in 1992 onder moeilijke omstandigheden, de leiding over kreeg. Ze is er in geslaagd, na het plotse overlijden van haar echtgenoot, het bedrijf in 25 jaar van zes naar zo’n 50 winkels te doen uitgroeien. Ondertussen overschreed de omzet de kaap van 100 miljoen euro”, lichtte Geert Schotte de keuze van de jury toe. De roots van AVA liggen in het centrum van Antwerpen, maar vandaag ligt de hoofdzetel in Temse. Mia van Weddingen was zichtbaar trots met de erkenning. “Ik vind het een heel mooie erkenning voor de periode van mijn leven die ik aan de verdere uitbouw van ons bedrijf heb gespendeerd. Het doet mij echt veel plezier dat wij deze prijs mochten ontvangen.”