GENT – De Nederlandse Sligro Food Group, met daarbij ook de Belgische horecagroothandel ISPC met gecombineerde zelfbedienings- en bezorgvestiging in Gent, ziet haar omzet toenemen. Dit heeft vooral te maken met de nieuwe samenwerking met Heineken.

De omzet van de Nederlandse Sligro Food Group bedroeg in 2017 zo’n 2,97 miljard euro. Dat is een toename van 5,6% ten opzichte van de omzet van 2,81 miljard euro in 2016. Bij de afdeling foodservice kende de omzet een stijging van 7,8% tegenover 0,1% bij de afdeling foodretail. Dat is vooral te danken aan de overname van alle groothandelsactiviteiten van Heineken. Nadien sloot  ook nog eens een strategische samenwerking met de brouwerij sloot om ook de logistiek van alle horeca-activiteiten op zich te nemen.  

Begin 2017 werd groothandel ISPC, dat toelevert aan de horeca over heel België, verkocht aan het Nederlandse Sligro. ISPC met gecombineerde zelfbedienings- en bezorgvestigingen in Gent en Luik en sinds 2014 een groothandel in verse vis in Brussel, was de voorbije vijf jaar in het bezit van Ivan Sabbe.

Op 25 januari publiceert Sligro Food Group voor de opening van de beurs haar volledige jaarresultaten.