Het jonge en in Kruishoutem gevestigde voedingsbedrijf Aqua4C heeft een eerste contract op zak bij de grote Franse retailgroep Carrefour. Een hele  opsteker voor stichter en bezieler Stijn Van Hoestenberghe, die destijds 5 miljoen euro investeringsgeld stopte in een eigen ecologische viskwekerij (vooral omegabaars). Een referentie als Carrefour kan tellen om het ook bij ander retailers waar te maken, aldus Van Hoestenberghe.

In 2009 begon serial entrepreneur Van Hoestenberghe met een eigen viskwekerij. Nu, acht jaar later, is Aqua4C goed voor 600.000 euro. Volgend jaar wordt voor het eerst winst verwacht. De opstartkost was echter niet min.

In deze fase wordt zowat 1.000 kilogram vis per week verkocht. Dankzij Carrefour komt daar elke week zowat de helft (500 kilogram) bij. Van Hoestenberghe, een bioloog van opleiding en vorming, is een onvoorwaardelijke believer van duurzaam ondernemerschap en hij handelt daar ook consequent naar. Zo wil hij van Aqua4C en kwekerij maken die het waterverbruik drastisch herleidt of zelfs annuleert. De nodige energie zou dan afkomstig zijn van een tomatenbedrijf om de hoek dat restwarmte kan afstaan.