Financieel directeur Isabelle Maes wordt ceo van de nieuwe divisie Natural Foods. Als cfo bij Lotus Bakeries, met hoofdzetel in Lembeke, wordt zij opgevolgd door nieuwkomer Mike Cuvelier. De stoelendans aan de top van de Oost-Vlaamse koekjesfabriek is het gevolg van een relatie tussen Maes en ceo Jan Boone.

De nieuwe financieel directeur Mike Cuvelier was sinds juni 2013 financieel directeur bij de Unilin Groep, onderdeel van de vloerbekledingsreus Mohawk Industries. Voordien was hij 13 jaar actief bij Bekaert. heen bouwde hij 13 jaar lang een carrière uit bij Bekaert. Zijn carrière startte Cuvelier bij PricewaterhouseCoopers, nadat hij onder meer een diploma toegepaste economische wetenschappen had behaald aan de Gentse universiteit. “We kijken met enthousiasme uit naar de samenwerking binnen het versterkte executive committee om onze onderneming verder te laten groeien en de uitdagingen aan te gaan”, zegt ceo Jan Boone.

Sinds de overname van de Britse ondernemingen Urban Fresh Foods en de meerderheid van Natural Balance Foods in 2015 is Lotus Bakeries ook actief in het segment van natuurlijke tussendoortjes. Om nog sterker in te zetten op die markt, komt er een nieuwe divisie Natural Foods. Isabelle Maes komt als ceo aan het hoofd van dit nieuwe segment. “Om verdere internationalisatie te bevorderen, werden al verkoopkantoren opgezet om natuurlijke tussendoortjes te lanceren in Europa en de Verenigde Staten van Amerika”, klink het. In 2016 was Natural Foods een sterk groeiend segment in het Verenigd Koninkrijk.

Lotus Bakeries stelt 1.450 mensen tewerk. Het bedrijf was in 2016 goed voor een omzet van 507,2 miljoen euro.