StoryMe boort markt van videomarketingconsulting aan

Storyme-bendeHet Gentse StoryMe, dat in enkele jaren tijd bijzonder hard groeide door in videoanimaties van 1 minuut voor diverse grote organisaties complexe onderwerpen uit te leggen, boort een nieuwe markt aan.

Het jonge bedrijf, dat ook kantoren heeft in Londen en Zurich en waarvoor ondertussen meer dan dertig mensen aan de slag zijn, profileert zich voortaan ook als dé consultant bij uitstek in videomarketing. “We zijn al 2 jaar bezig met het begeleiden van onze klanten in hun videostrategie, en nu hebben we er een duidelijk pakket voor”, zegt CEO Lorenzo Bown. “Veel grote bedrijven waarvoor we een animatievideo hebben gemaakt, hebben ook andere filmpjes, en vragen ons steeds vaker wat ze daar nu eigenlijk moeten mee doen. Via welke kanalen kunnen ze die inzetten?  Is het wel de bedoeling om altijd zoveel mogelijk views te krijgen? Hoe verdrinken hun video’s niet in de grote zee?” “Hoe kan video hen helpen om meer sales te realiseren?”.

Het zijn allemaal vragen die de bedrijven zich de komende tijd nog veel vaker gaan stellen. “Videomarketing is enorm aan het boomen”, zegt Korneel Desmet, videomarketeer bij StoryMe .  “Volgens een Cisco-studie zullen mensen dit jaar voor het eerst vaker zoektemren ingeven op Youtube dan op Google. Maar dan is er inderdaad een gids nodig die de bedrijven begeleidt, zodat hun videomarketing ook effectief resultaten oplevert. Daar is in België nog niemand mee bezig en die rol gaan we met StoryMe invullen. Door onze ervaring bij het inzetten van de animiatievideo’s van 1 minuut en door voortdurend A/B Testing te doen, kunnen we klanten helpen om een maximale return te halen uit hun investeringen in videomarketing.”

Qua productie houdt StoryMe zich aan de animatievideo’s van één minuut, maar afhankelijk van het soort video dat klanten willen maken, adviseert het bedrijfje ook gespecialiseerde collega’s. “We helpen bedrijven graag verder als ze met de vraag zitten hoe ze met videomarketing moeten starten en wat ze ermee kunnen bereiken”, besluit Lorenzo Bown.