GENT – Eind november vindt in Gent een grootscheeps opgezette internationale video conferentie plaats: de Video First Conferentie. Organisator van het event is de succesrijke Gentse scale-up StoryMe. Bedoeling is de kracht van videobeeld als machtig communicatiewapen in al zijn aspecten te belichten.

Door alle professionals én digitale liefhebbers een goed gevuld bord praktische en educatieve content voor te schotelen, wil Video First bewijzen dat video er niet enkel voor marketeers is. Het evenement moet ook professionals aanzetten om in de eerste plaats, en vooral op lange termijn, na te denken over hun videostrategie. C-levels, managers, digitale marketeers, videoliefhebbers en andere gegadigden leren hoe video in elke fase van de  customer journey kan ingezet worden. De sprekers zullen de deelnemers helpen om strategie om te zetten naar resultaat.

Internationale sprekers en experts zoals Chris Savage, Phil Nottingham, Leah Knobler, Niels McEvoy van spraakmakende bedrijven zoals Wistia, Facebook, Youtube verkennen samen met de deelnemers de hedendaagse groei van video en het toenemende belang ervan voor bedrijven. De conferentie spitst zich niet alleen toe op video marketing, maar zal de optimale werkmethoden verkennen voor alle bedrijfsafdelingen van verschillende sectoren.  Zo keren deelnemers op het einde van de dag huiswaarts met nieuwe inzichten in diverse sectoren zoals financiën, HR, marketing, communicatie en meer.

De Video First Conferentie belooft te choqueren, verrassen en inspireren zoals geen andere mediaconferentie in Europa dat kan doen, zo beloven de initiatiefnemers.