Student-ondernemer zet platform op rond winwinleningen

0001matthiasbrowDe winwinlening blijft particulieren en ondernemers kansen bieden om hun geld, dat omwille van de extreel lage rente bij de bank toch niets meer opbrengt, op en slimme manier te investeren, namelijk door het te lenen aan kmo’s.  Ondanks diverse overheidsinspanningen is de winwinlening nog niet altijd echt bekend. Om dat euvel te verhelpen, richtte de Oudenaardse student-ondernemer Matthias Browaeys WinWinner op.  Het gaat om online platform dat als tussenpersoon fungeert tussen enerzijds de kmo en anderzijds de particulier of de ondernemer die wat spaarcenten wil investeren.

“Vanuit ACCIO, een initiatief van de Arteveldehogeschool dat student-ondernemers helpt te groeien en hun dromen qua ondernemerschap te verwezenlijken, heb ik beslist om met mijn idee dat eerst een bachelorproef was, zelf van start te gaan” vertelt Matthias. WinWinner werd begin mei bekroond tot Meest Maatschappelijk verantwoordelijke Small Business Project van Vlaanderen en was eerder al door Vlajo als beste Oost-Vlaamse project verkozen.

Beide partijen winnen. Als kmo is het namelijk vaak een uitdaging om investeerders te vinden. Door zich in te schrijven op WinWinner krijgt de kmo de kans in contact te komen met heel wat potentiële investeerders. Eens de twee elkaar gevonden hebben, wordt de kmo nieuw leven ingeblazen. Maar tegelijk wordt ook een vruchtbare investering voor de particulier gecreëerd. Het belang van de winwinlening voor investeerders is dat dit soort lening een kans biedt om slim te investeren. Er is een rendement van 2.75% en een belastingvoordeel van 2.5%. Door de winwinlening wordt de Vlaamse economie dus aangewakkerd en wordt de investeringsmarkt uitgebreid.

Meer informatie omtrent de winwinlening en de diensten van WinWinner vindt u op www.winwinner.be