Tijdens Clean Fest Contest zetten festivalorganisatoren studenten van de Arteveldehogeschool uit Gent op de proef. Ze zullen nadenken over de manier waarop duurzaamheid op muziekfestivals aantrekkelijk kan worden gemaakt. “We bereiden de studenten voor op de uitdagingen van de 21ste eeuw. We hopen dat zij met onverwoestbare creativiteit en een groene bril de events van de toekomst zullen vormgeven”, stelt de Arteveldehogeschool die tevens organisator is.

Studenten event- en projectmanagement van de Gentse Arteveldehogeschool zullen van 24 tot en met 26 april worden uitgedaagd om vernieuwende ideeën rond festivals van de toekomst te bedenken. Dat gebeurt in samenwerking met studenten uit Wallonië, Denemarken, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. “Met Clean Fest Contest beogen we twee doelen: enerzijds onze studenten event- en projectmanagement in een internationale setting onderdompelen en hen anderzijds een meerwaarde laten creëren voor een sector waarin ze later terecht kunnen komen”, klinkt het.

Stijn Lambert brengt een overzicht van de duurzaamheidsinitiatieven op muziekfestivals vandaag. De studenten zullen ook enkele praktijkgerichte cases van onder andere Tomorrowland, Boomtown Festival, Ieperfest en Dour gepresenteerd krijgen. Nadien bezoeken ze FabLab Gent en volgen ze een videoconferentie rond upcycling op festivals met Vlieland Lab uit Nederland. Na enkele speeddates met sprekers en experts werken de studenten hun eigen ideeën verder uit. Woensdagavond 26 april pitchen ze die voor een jury. De beste ideeën ontvangen een beloning.