Twintig studenten van de Sint-Maarten Bovenschool in Beveren hebben een vergadering van BNI Beveren Waeslandhaven bijgewoond. Het gaat om studenten uit het zesde jaar die het keuzevak ondernemen volgen. Het bezoek kadert in een schoolproject waarbij de studenten een fictief bedrijf moeten opstarten. “BNI is heel concreet en de leerlingen kunnen zich daardoor een goed beeld van ondernemerschap vormen”, zegt leerkracht Ann De Wilde.

Voor het fictieve bedrijf moeten de studenten een onderbouwd ondernemingsplan uitwerken. Tijdens de wekelijkse vergadering van BNI Beveren Waeslandhaven kregen ze telkens één minuut om hun product of dienst voor te stellen. Michèle Van der Heyden stelde er samen met Emilie De Rycke hun innovatie Mec Child voor. “Volgens dit concept kunnen ouders rustig eten zonder een babysit te zoeken. Doordat er animatie in het restaurant aanwezig is, kunnen de kinderen koken terwijl de ouders gezellig tafelen. Een ander concept dan een binnenspeeltuin dus.”

BNI Beveren Waeslandhaven was opgetogen met het bezoek van de jongeren. “De studenten zitten nu nog op de schoolbanken, maar de toekomst van het ondernemerschap zullen zij mee vormgeven”, zegt Stefan Hanssens, directeur van BNI Beveren Waeslandhaven. Business Network International is een internationaal netwerkplatform dat bestaat uit verschillende lokale afdelingen. De afdeling in Beveren is daar één van. Elke week komen er zo’n 48 ondernemers uit Beveren en omgeving samen.