Succes KMO kennisbeurs bewijst dat Vlaamse kmo wil innoveren

KMOOp dinsdag 7 oktober 2014 vond de vierde editie van de KMO Kennisbeurs plaats. Na 3 succesvolle edities kwam innovatief Vlaanderen deze keer samen in Antwerp Expo om onze Vlaamse onderzoekers en experten uit zeer uiteenlopende domeinen te ontmoeten. 400 Vlaamse kleine en middelgrote ondernemingen kwamen met hun innovatieve ideeën naar de beurs om te overleggen met onderzoekscentra. 182 vragen werden voor aanvang van de beurs doorgegeven aan het Innovatiecentrum, de organisator van de beurs. Het Innovatiecentrum koppelde deze vragen aan het kennisaanbod van de ruim 70 standhouders.

Dat Vlaamse bedrijven nog steeds willen innoveren blijkt duidelijk uit de grote opkomst. Zo’n 650 aanwezigen gingen in interactie met elkaar. Nieuwe ideeën werden aandachtig besproken en eerste

nuttige contacten voor toekomstige projecten werden gelegd. De bedrijven werden tijdens de lezing van trendwatcher Thimon de Jong uitgedaagd hun innovatiestrategie verder aan te scherpen. Hij gebruikte hierbij drie essentiële sociaal-culturele trends om de bedrijven richtingaanwijzers te geven. Dat innovatiemanagement niet hetzelfde is dan projectmanagement werd met de 12 regels van professor Koenraad Debackere duidelijk gemaakt.

Ondernemingen die al concrete innovatieplannen hebben, konden aftoetsen of hun project in aanmerking kan komen voor de felbegeerde IWT subsidies.

Het officiële gedeelte van het event werd afgesloten door de Antwerpse schepen Koen Kennis en Philippe Muyters, Vlaamse minister voor innovatie, economie, werk en sport die het toekomstige beleid van Vlaanderen rond innovatie en kmo toelichtten.