GENT – Het Gentse IT-beveiligingsbedrijf INTO IT Systems & Security is volledig overgenomen door IT-dienstverlener EASI uit Nijvel. De overname kadert in de strategie van EASI om verder te groeien in Vlaanderen.

“Door deze overname geven we onze beveiligingscel een nieuwe dimensie en verbreden we onze kennis inzake IT-infrastructuur, meer specifiek inzake beveiliging en cloud”, zegt Thomas Van Eeckhout, managing partner van EASI. “Dankzij de uitgebreide competenties garanderen we een nog sterkere marktpositie en zijn tal van synergiën te vinden voor onze klanten.” Het is reeds de derde overname in vijf jaar tijd voor EASI.

EASI biedt al sinds 1999 informaticadiensten en software. Dat doet het bedrijf met 190 medewerkers vanuit de hoofdzetel in Nijvel en kantoren in Leuven en Gent. “Op termijn zal het kantoor in Gent echter verdwijnen om de kantoren van INTO IT in Oosterzele als uitvalsbasis te gebruiken voor de klanten in Oost- en West-Vlaanderen.” Dit jaar behaalde het bedrijf voor de derde keer op rij de titel van Best Workplace Belgium.

Succesvol INTO IT

INTO IT Systems & Security werd opgericht in 1998 en is intussen uitgegroeid tot een onderneming met 13 medewerkers die een omzet van 2,7 miljoen euro draaien. Het bedrijf telt een 100-tal klanten in diverse sectoren zoals office, retail, industrie en banking.

“We hebben de voorbije jaren heel wat expertise en knowhow opgebouwd rond beveiligings- en cloudoplossingen op maat”, zegt Roeland Vandekerkhove, managing director van INTO IT. “Voor onze medewerkers biedt deze overname opportuniteiten om nog verder te evolueren binnen hun vakgebied. Bovendien zullen de waarden die we meedroegen in ons bedrijf verdergezet worden bij EASI.”

Ook de huidige directie van INTO IT blijft actief binnen de groep.